Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (2024)

Mark Zuckerberg is de mede-oprichter en hoofdaandeelhouder van Facebook (nu Meta), waarin hij een meerderheidsbelang bezit ter waarde van meer dan 68 miljard dollar. Het nettovermogen van Mark Zuckerberg is dus ongeveer $ 68 miljard in 2023.

Inhoudsopgave

Hoe hebben we het vermogen van Mark Zuckerberg berekend?

We begonnen met de veronderstelling dat het grootste deel van Zuckerbergs rijkdom verbonden is met Facebook (nu Meta); ook al bezit hij andere activa, het grootste deel van zijn rijkdom is daar.

We hebben ook rekening gehouden met een totaal aantal aandelen van 2,255,320,542 gewone aandelen van klasse A en 366,876,470 gewone aandelen van klasse B, volgens de laatst beschikbare financiële publicaties.

En een marktkapitalisatie van $ 512.69 miljard vanaf maart 2023.

Op basis van bovenstaande gegevens.

Totaal uitstaande aandelen:

Klasse A-aandelen + Klasse B-aandelen Totaal aantal uitstaande aandelen = 2,255,320,542 + 366,876,470 = 2,622,197,012

Het procentuele eigendom van Mark Zuckerberg:

Aandelen in het bezit van Mark Zuckerberg / Totaal aantal uitstaande aandelen) * 100 Mark's eigendom % = (831,706 + 349,745,790) / 2,622,197,012 * 100 ≈ 13.32%

Het eigendomsbelang van Mark Zuckerberg waarde:

Eigendom waarde = (Mark's eigendom % / 100) * Marktkapitalisatie Eigendom waarde = (13.32 / 100) * $ 512.69 miljard ≈ $ 68.28 miljard

Het belang van Mark Zuckerberg in het bedrijf is dus ongeveer $ 68.28 miljard waard.

De vroege dagen

In 2021 werd Facebook daarna de grootste sociale mediasite ter wereld met bijna 3 miljard gebruikers.

Ongeveer de helft hiervan gebruikte de platform dagelijks.

Het verhaal over hoe Facebook uitgroeide tot de kolos die het nu is, is al vele malen verteld, en een groot deel ervan is vereeuwigd in de film uit 2010. The Social Network.

Geloof het of niet, het bedrijf is inmiddels ruim 18 jaar oud en is onlangs onder de naam Meta aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven begonnen.

Laten we het verhaal van de geschiedenis van Facebook vertellen, met speciale aandacht voor de beginjaren.

gezicht puree

Terwijl CEO Mark Zuckerberg een tweedejaarsstudent was aan Harvard, creëerde hij een website genaamd Facemash.

Na het hacken van de beveiliging van Harvard netwerk, vulde hij Facemash met de identificatiefoto van elke student op de campus.

De site, die studenten vroeg om anderen te beoordelen op basis van hoe aantrekkelijk ze waren, werd gelanceerd op 28 oktober 2003 en bijna onmiddellijk drie dagen later gesloten door de universiteit.

Zuckerberg kwam dicht bij uitzetting vanwege zijn inspanningen, maar de aanklachten tegen hem werden uiteindelijk ingetrokken.

Het Facebook

Begin februari 2004 lanceerde Zuckerberg TheFacebook, een site vernoemd naar mappen die werden uitgedeeld aan nieuwe Harvard-studenten om introducties te vergemakkelijken.

TheFacebook werd gefinancierd door medestudent Eduardo Saverin, waarbij Saverin en Zuckerberg $ 1,000 binnenhaalden.

Zuckerberg trok opnieuw de woede van Harvard University, waarbij enkele klasgenoten beweerden dat hij hun idee had gestolen om een ​​soortgelijk sociaal netwerk op te bouwen. netwerk bekend als HarvardConnection.com.

In 2008 zou Zuckerberg de zaak uiteindelijk regelen voor: 1.2 miljoen aandelen ter waarde van $300 miljoen.

Hoe dan ook, het lidmaatschap van TheFacebook was aanvankelijk beperkt tot elke student aan Harvard College. Binnen een maand had meer dan 50% van alle studenten zich aangemeld.

In maart 2004 werd het lidmaatschap uitgebreid tot studenten van Columbia, Yale, Stanford, alle Ivy League Colleges en uiteindelijk de meeste universiteiten in de Verenigde Staten en Canada.

Facebook

Sean Parker werd de president van het bedrijf in juni 2004 toen het hoofdkantoor verhuisde naar Palo Alto, Californië. Parker was een van de mede-oprichters van Napster en speelde een belangrijke rol bij het binnenhalen van Facebook's eerste investeringsronde van PayPal-mede-oprichter Peter Thiel.

In 2005 verkortte TheFacebook zijn naam tot Facebook na het kopen van de Facebook.com-domeinnaam voor $ 200,000.

In mei werd meer financiering binnengehaald en het bedrijf breidde opnieuw uit om onder meer beschikbaar te komen voor middelbare scholieren en Apple- en Microsoft-medewerkers.

Ten slotte, in september 2006, heeft de platform werd opengesteld voor iedereen boven de 13 jaar met een geldig e-mailadres.

Rond deze tijd wees Zuckerberg een bod van $ 1 miljard van Yahoo om Facebook te kopen af, omdat hij vond dat het bedrijf zijn sociale netwerk had ondergewaardeerd. netwerk.

Hij introduceerde ook de nieuwsfeed, die een steunpilaar is van de sociale netwerk <p></p>

In februari 2009 werd de iconische Like-knop geïntroduceerd.

De platform ervaren meteoriet groei in de volgende jaren, meer dan 300 miljoen leden in september 2009 en 500 miljoen in juli 2010.

Vanaf dat moment zou het bedrijf nooit meer aan het hoofd staan.

De vier stadia van de geschiedenis van Facebook

Beweeg snel en breek dingen (2004-2014)

In deze periode heeft Facebook gehandeld als een continueblitzscaler, proberen zo snel mogelijk marktaandelen te verwerven, de concurrentie dodend, met een agressieve iteratie strategie, in combinatie met agressieve acquisities en een gevecht om elke metriek voor gebruikersbetrokkenheid te optimaliseren.

In deze periode is Facebook erin geslaagd om van een kleine start-up, in een slaapzaal van Harvard, uit te groeien tot een scale-up die de strijd aan kan gaan met Google!

Ga snel met stabiele infrastructuur (2014-2022)

Tegen 2014-15 had Facebook wereldwijd een miljard gebruikers gepasseerd en werd het de facto een monopolie op de sociale media-ruimte. Gezien de ongelooflijke invloed van het bedrijf, veranderde het motto van"beweeg snel en breek dingen"naar"ga snel met een stabiele infrastructuur."

Dit was een belangrijke verandering, omdat het de wereld duidelijk maakte dat, hoewel de prioriteit van Facebook nog steeds was om snel te gaan, het zich dat niet kon veroorloven door het risico te lopen zijn eigen infrastructuur kapot te maken.

Voor een geschaald bedrijf dat diensten levert aan miljarden gebruikers, werd de stabiliteit van de onderliggende infrastructuur van cruciaal belang.

Van Facebook naar Meta (2022-2023)

Zuckerberg had de overtuiging dat VR de volgende zou zijn geworden platform sinds 2014, toen Facebook VR-maker Oculus overnam (dat nog steeds het belangrijkste product in het Reality Labs-segment vertegenwoordigt).

En toch die van Zuckerberg visie van de Metaverse leekBill Gates' visie voor deInformatie Snelweg.

Het was qua richting correct, maar miste volledig de manier waarop het op korte termijn zou zijn geëvolueerd.

Hetzelfde geldt voor de Metaverse. Zuckerberg heeft misschien gelijk dat VR belangrijk wordt bedrijfsdeskundigen platform, in de toekomst, maar niet zoals hij het op korte termijn voor ogen had!

Maar door de toenemende verliezen van Reality Labs en de afnemende omzet voor zijn VR-headsets moest Meta zijn activiteiten opnieuw veranderen. strategie.

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (1)

In feite stortte de kostenstructuur van het bedrijf volledig in onder het gewicht van een Metaverse die nooit is uitgekomen.

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (2)

De hoge uitgaven in de Metaverse deden ook de winstgevendheid van Facebook crashen.

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (3)

Nogmaals, dat betekent niet dat de Metaverse niet plaatsvindt, maar niet op de manier die Zuckerberg voor ogen had, en niet op Meta!

Tegenwoordig vindt de Metaverse plaats op andere platforms zoalsroblox.

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (4)

Roblox het is zo plakkerig dat het zijn dagelijkse actieve gebruikers heeft zien stijgen van 49.5 miljoen in 2021 naar bijna 59 miljoen in 2022, die samen uitgaven besteden aan de platform 12.8 miljard uur!

Meta, van hiërarchisch, traag en bureaucratisch naar platter, slanker en efficiënter! (2023-verder)

Hoe ziet de nieuwe Meta er vandaag uit? Het bedrijf wordt gereorganiseerd rond een aantal kernprincipes. En een enorm verminderd personeelsbestand, dat teruggaat naar pre-pandemische niveaus.

De belangrijkste pijlers zijn:

 • Vlakker is beter
 • Slank is beter
 • Houd techniek centraal
 • Investeer in tools om efficiënter te worden
 • Persoonlijke tijd om relaties op te bouwen en meer gedaan te krijgen

Sleutelfaciliteiten:

 • Terwijl de uiteindelijke CEO Mark Zuckerberg een tweedejaarsstudent was aan Harvard, creëerde hij een website genaamd Facemash met de identificatiefoto's van elke student op de campus. Omdat Zuckerberg zich een weg naar de systemen van Harvard had gehackt, werd Facemash na drie dagen afgesloten.
 • Een iteratie van Facemash genaamd TheFacebook werd begin 2004 gelanceerd, genoemd naar de Harvard-gidsen die aan studenten werden uitgedeeld om hen te helpen kennis te maken. Verschillende van zijn klasgenoten klaagden Zuckerberg aan, die beweerde dat hij het idee voor TheFacebook had gestolen van een gelijkaardige platform ze waren toen aan het creëren.
 • TheFacebook werd in 2005 Facebook als de platform werd geleidelijk opengesteld voor alle universiteitsstudenten in Noord-Amerika, verschillende bedrijven en vervolgens iedereen ouder dan dertien jaar met een e-mailadres. Drie jaar nadat Facebook open was voor het grote publiek, had Facebook al 500 miljoen gebruikers.

Belangrijkste kenmerken

 • Het nettovermogen van Mark Zuckerberg: Mark Zuckerberg is de mede-oprichter en hoofdaandeelhouder van Facebook (nu Meta), en hij bezit een meerderheidsbelang in het bedrijf. Op basis van berekeningen op basis van het totaal aantal uitstaande aandelen en marktkapitalisatie per maart 2023 wordt zijn nettowaarde geschat op ongeveer $68.28 miljard.
 • Begindagen van Facebook:
  • Facebook (nu Meta) werd in 2021 de grootste sociale-mediasite ter wereld en had bijna 3 miljard gebruikers, waarvan ongeveer de helft gebruik maakte van de platform dagelijks.
  • Het bedrijf groei Het verhaal, inclusief de oprichting en opkomst ervan, is goed gedocumenteerd en vormde zelfs de inspiratiebron voor de film ‘The Social Network’.
  • Facebook werd opgericht in 2004 en is sindsdien uitgegroeid tot de wereldwijde technologiegigant die tegenwoordig bekend staat als Meta.
 • Facemash en TheFacebook:
  • Als tweedejaars student aan Harvard creëerde Mark Zuckerberg 'Facemash', een website waarop identificatiefoto's van studenten worden weergegeven voor beoordeling op basis van aantrekkelijkheid. Facemash werd snel gesloten door de universiteit.
  • In 2004 lanceerde Zuckerberg 'TheFacebook', genoemd naar de studentengidsen van Harvard. De site was aanvankelijk gericht op het verbinden van Harvard-studenten en werd gefinancierd door medestudent Eduardo Saverin.
 • Uitbreiding en evolutie:
  • Het lidmaatschap van TheFacebook breidde zich snel uit van Harvard naar andere universiteiten en hogescholen, en won aanzienlijk aan populariteit.
  • De naam van het bedrijf werd afgekort tot ‘Facebook’ na aankoop van de domeinnaam ‘Facebook.com’.
  • Sean Parker, mede-oprichter van Napster, trad toe als president en het hoofdkantoor van het bedrijf verhuisde naar Palo Alto, Californië.
  • Facebook breidde zich uit naar middelbare scholieren en werknemers van verschillende bedrijven, en werd uiteindelijk opengesteld voor iedereen ouder dan 13 jaar met een geldig e-mailadres.
 • Strategische bewegingen en groei:
  • Facebook's groei Het traject was opmerkelijk en overtrof de 300 miljoen leden in 2009 en de 500 miljoen in 2010.
  • Mark Zuckerberg sloeg een overnamebod van Yahoo ter waarde van 1 miljard dollar af, omdat hij vond dat het bedrijf Facebook onderwaardeerde.
  • Er werden belangrijke functies zoals de nieuwsfeed en de iconische Like-knop geïntroduceerd, die de gebruikerservaring van het platform vormgaven.
 • Vier fasen van de geschiedenis van Facebook:
  • De geschiedenis van Facebook is verdeeld in fasen, waaronder:
   • “Beweeg snel en maak dingen kapot” (2004-2014) – Snel groei, concurrentie en overnames.
   • “Beweeg snel met een stabiele infrastructuur” (2014-2022) – Focus op stabiliteit en schaalvergroting om miljarden gebruikers te huisvesten.
   • “Van Facebook naar Meta” (2022-2023) – Overgang naar het concept van de Metaverse, inclusief investeringen in VR, maar met financiële uitdagingen.
   • “Meta's Reorganisatie” (vanaf 2023) – Een nieuwe focus op een vlakkere, slankere structuur, waarbij prioriteit wordt gegeven aan technologie en efficiëntie.

Lees ook: Facebook-bedrijfsmodel

Gerelateerde visuele verhalen

Wie is de eigenaar van Facebook

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (5)

Facebook-bedrijfsmodel

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (6)

Uitsplitsing van Facebook-inkomsten

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (7)

Facebook-inkomsten

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (8)

Facebook-werknemers

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (9)

Facebook-inkomsten per werknemer

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (10)

Facebook MAU

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (11)

Facebook-ARPU

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (12)

Facebook-ARPU 2010-2023

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (13)

Facebook-winstgevendheid

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (14)

Facebook statistieken

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (15)

Metaverse montagekosten

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (16)

Facebook-organisatiestructuur

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (17)

Instagram bedrijfsmodel

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (18)

WhatsApp-bedrijfsmodel

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (19)

Google-bedrijfsmodel

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (20)

TikTok-bedrijfsmodel

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (21)

Instagram bedrijfsmodel

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (22)

YouTube-bedrijfsmodel

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (23)

Twitter-bedrijfsmodel

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (24)

Gerelateerde Net Worth Case Studies

Elon Musk nettowaarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (25)

Bernard Arnault Netto waard

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (26)

Warren Buffet netto waarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (27)

Jeff Bezos Net Worth

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (28)

Tim Cook netto waarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (29)

Bill Gates Net Worth

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (30)

Satya Nadella Netto waarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (31)

Larry Page nettowaarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (32)

Sergey Brin Nettowaarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (33)

Mark Zuckerberg Nettowaarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (34)

Eduardo Saverin nettowaardeEduardo Saverin nettowaarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (35)

Larry Ellison nettowaarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (36)

Howard Schultz Nettowaarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (37)

Daniel Ek Nettowaarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (38)

Francois-Henri Pinault netto waarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (39)

Pierre Omidyar nettowaarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (40)

Marc Benioff nettowaarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (41)

Reed Hastings nettowaarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (42)

Evan Spiegel nettowaarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (43)

Brian Chesky nettowaarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (44)

Phil Knight nettowaarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (45)

Michael Jordan Netto waarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (46)

Kevin Plank nettowaarde

Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (47)

Lees verder:

 • Bedrijfsmodellen
 • Platform-bedrijfsmodellen
 • Digitale bedrijfsmodellen
 • Distributiekanalen
 • Business Strategy
 • Waarde voorstel
 • Marketing Strategy
 • Brand Building
 • SWOT-analyse

Verwant

Meer bronnen

 • Hoe verdiende Mark Cuban zijn geld? Markeer Cuban Net…
 • Warren Buffet netto waarde
 • Het nettovermogen van Jeff Bezos
 • Sundar Pichai Netto waarde
 • Larry Ellison nettowaarde
 • Kevin Plank nettowaarde
 • Sergey Brin Nettowaarde
 • Frederick W. Smith nettowaarde
Mark Zuckerberg nettowaarde - FourWeekMBA (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 6290

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.